מתכון זה מציין את מינימום הגבינות שכדאי להכניס - אולם בגבינות ופשטידות תמיד תזכרו כי "כל המרבה הרי זה משובח"..
אם אתם רוצים "לחסוך בקלוריות" - השארו עם המתכון הזה. אם אתם רוצים "להרבות בטעם" - החליפו את הגבינה הצהובה בגבינת קשקבל, והוסיפו עוד כ-100 גרם של גבינת פרמזן או קשקבל מעל הפשטידה.
המצרכים:
• 1 ראש כרובית גדול (או שניים קטנים)
• 5 ביצים
• 6 כפות פירורי לחם
• 150 ג' גבינת פטה או בולגרית
• 50 ג' גבינה צהובה מגורדת
• מיכל שמנת לקצפת
• מלח
• פלפל
• כף אבקת מרק בטעם בצל
הוראות הכנה:
• להפריד את הכרובית לפרחים קטנים בגודל כ-1.5 ס"מ כל אחד
• להרתיח מים, ולבשל את פרחי הכרובית במשך כ-5 דקות, לאחר מכן לסנן ולצנן את פרחי הכרובית
• לערבב ביצים+פירורי לחם+שמנת לקצפת+ מלח ופלפל לפי הטעם
• להוסיף את הכרובית המקוררת לתערובת והכניס הכל לתבנית
• לגרור מעל הכל מעט גבינת פרמזן.
• לאפות בטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-30 דקות עד להשחמה.
בתיאבון!
נ.ב.
שימו לב כי זמן האפיה עשוי להשתנות מתנור לתנור. 30 דקות זה המינימום ההכרחי - אולם ייתכן ותצטרכו להשאיר את הפשטידה עוד כמה דקות עד להשחמה.
לאחר 30 דקות בתנור כדאי להתחיל להסתכל על הפשטידה כדי לקבוע מהו זמן ההוצאה האופטימלי מן התנור.
בפסח - ניתן להכין את אותה הפשטידה עם קמח מצה במקום פרורי לחם, והיא תצא לא פחות טעימה.
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.