דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


פשטידת כרובית קלה להכנה 

מאת    [ 13/03/2013 ]

מילים במאמר: 257   [ נצפה 20662 פעמים ]

כרובית לטעמי הוא ירק שממעיטים בחשיבותו, ולא בצדק. הטעם העדין של הכרובית - הוא המאפשר לה להשתלב כל כך בקלות ובצורה נכונה במגוון גדול של מאכלים, וכך גם במקרה זה, בו טעם הגבינות הוא שעושה את הפשטידה.

מתכון זה מציין את מינימום הגבינות שכדאי להכניס - אולם בגבינות ופשטידות תמיד תזכרו כי "כל המרבה הרי זה משובח"..

אם אתם רוצים "לחסוך בקלוריות" - השארו עם המתכון הזה. אם אתם רוצים "להרבות בטעם" - החליפו את הגבינה הצהובה בגבינת קשקבל, והוסיפו עוד כ-100 גרם של גבינת פרמזן או קשקבל מעל הפשטידה.

המצרכים:


    • 1 ראש כרובית גדול (או שניים קטנים)
    • 5 ביצים
    • 6 כפות פירורי לחם
    • 150 ג' גבינת פטה או בולגרית
    • 50 ג' גבינה צהובה מגורדת
    • מיכל שמנת לקצפת
    • מלח
    • פלפל
    • כף אבקת מרק בטעם בצל

הוראות הכנה:

    • להפריד את הכרובית לפרחים קטנים בגודל כ-1.5 ס"מ כל אחד
    • להרתיח מים, ולבשל את פרחי הכרובית במשך כ-5 דקות, לאחר מכן לסנן ולצנן את פרחי הכרובית
    • לערבב ביצים+פירורי לחם+שמנת לקצפת+ מלח ופלפל לפי הטעם
    • להוסיף את הכרובית המקוררת לתערובת והכניס הכל לתבנית
    • לגרור מעל הכל מעט גבינת פרמזן.
    • לאפות בטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-30 דקות עד להשחמה.

בתיאבון!

נ.ב.

שימו לב כי זמן האפיה עשוי להשתנות מתנור לתנור. 30 דקות זה המינימום ההכרחי - אולם ייתכן ותצטרכו להשאיר את הפשטידה עוד כמה דקות עד להשחמה.

לאחר 30 דקות בתנור כדאי להתחיל להסתכל על הפשטידה כדי לקבוע מהו זמן ההוצאה האופטימלי מן התנור.

בפסח - ניתן להכין את אותה הפשטידה עם קמח מצה במקום פרורי לחם, והיא תצא לא פחות טעימה.

זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:


נכתב על ידי מסעדת רג'ינהמסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב